Selasa, 16 Disember 2008

Kursus Pembinaan Blog Di ITP

Dua hari lepas, penulis telah diamanahkan menjadi pengajar kursus pembinaan blog untuk staf-staf KPYPJ di Institut Teknologi Perindustrian YPJ. Ini adalah percubaan pertama penulis untuk mengajar tentang blogger kepada orang lain. Dengan modul yang dibuat 99% sendiri, akhirnya dapat juga menyampaikan apa yang perlu kepada semua peserta. Peserta-peserta juga agak teruja apabila sudah mempunyai blog sendiri.

Harapan penulis & penganjur agar modul ini dapat dipraktikkan bukan sahaja untuk individu malah untuk kegunaan di kolej atau organisasi. Terima kasih kepada semua yang terlibat terutama En. Farhat sebagai penganjur, Pn. Asnidar sebagai Pengarah ITPYPJ, En. Halim sebagai Fasilitator & semua peserta. Segala salah silap, terkasar bahasa, harap dimaafi. Semoga akan berjumpa pada sesi yang lain.





Berikut merupakan senarai peserta bersama blog masing-masing;

1. Hamidah Ahmad : http://putericempakasari.blogspot.com/
2. Norliyana Ibrahim : http://ibuglam.blogspot.com/
3. Siti Aisah Baharom : http://jangansinggah.blogspot.com/
4. Khairul Bariyyah : http://wanitasuci.blogspot.com/
5. Ruzaimah Hassim : http://cayokcayok.blogspot.com/
6. Zaini Mohamed Sapikon : http://provas-zainims.blogspot.com/
7. Mohd Noralim Idris : http://skplc.blogspot.com/
8. Nuraini Abdullah : http://cikenur.blogspot.com/
9. Nor Azlin Ramlee : http://mathscanggih.blogspot.com/
10. Nik Hasfaliza Nik Md Hassan : http://puteriku-pewaris.blogspot.com/
11. Hartini Saad : http://yanihartisya.blogspot.com/
12. Haslinda Hashim : http://haslindahashimblog.blogspot.com/
13. Mohd Saufian Abdullah : http://tanahair-jingat.blogspot.com/
14. M. Nor Rashid Muizz Salim : http://chopperbikemalaysia.blogspot.com/
14. Azeman Selamat : http://azeman-dmr.blogspot.com/
15. Norhisham Mustaffa : http://kuddin.blogspot.com/
16. Wan Fauzi Yusni Ahmad : http://dmr-itpypj.blogspot.com/
17. Nazrul Ismail : http://berbualkumbing.blogspot.com/
18. Anwar Jalaluddin : http://jamahiriah.blogspot.com/
19. Azrul Hazri : http://sembangempak.blogspot.com/
20. Hanapi Ahmad Awat : http://akunapi.blogspot.com/
21. Asnidar Ahmad : http://asnidarahmad.blogspot.com/
22. Muhamad Israf Ismail : http://israfrin.blogspot.com/
23. Noryanti Hussin : http://cerminmimpi-cerminmimpi.blogspot.com/

*p/s- nanti kita lihat blog siapa yang akan popular!

8 ulasan:

HANA bUdaK cEkElAt berkata...

aish.. blog pun ada kursus ye.. diorang tu kene ada blog ye? bagus la tu.. makin ramai blogger dari pelbagai usia sekarang

psst: en,haris perasan tak, blog kakju da ilang. kenapa ye?

;p ;p

Reds berkata...

Yup...kitaorang galakkan guna blog utk berinteraksi dengan student & memudahkan mereka dalam banyak hal.

Betullah jannah, saya pun ada bukak tapi x boleh. Kemungkinan 2 sebab, server hosting problem atau site dia kena attack.

eve2eves berkata...

wahhhh.. bagusnyaaaaa.. maka all my old friend dah ada blog yer?? kak zai.. zaini sapikon sume2 dah ada ek.. listkan yek blog mereka en. reds.. teruja ni..

congrats for the kursus.. idea yg bagus bg memulakan org berblog..

Reds berkata...

Eve2eves: ya..nanti sy akan senaraikan dgn sedikit lg gmbr2 yg lain...harapan agar semua peserta dpt gunakan blog sebaik yg mgkn...tq

fadh berkata...

wah.. bestnye... bagus ko buat kursus ni ris...

artakus berkata...

tu tak de kijer lain si eves tu! nak bergebang je kijernye! hahahaha!

AyAres151 berkata...

dalam ramai2 ni..yg mana satu masih bujang? i mean AWEK ler...heheheee

Reds berkata...

Ade 2 3 org yg masih available kat situ...kena survey tul2 tu...hehehe