Jumaat, 20 Jun 2008

Pesta Sukan YPJ Tiba Lagi...

pesta sukan ypjDalam kerancakkan Euro 2008, pesta sukan Yayasan Pelajaran Johor (YPJ) yang diadakan 2 tahun sekali ini tetap terasa hangatnya. Terdapat 4 pasukan yang bertanding kali ini iaitu Kumpulan Pendidikan YPJ (KPYPJ), Kolej Islam Johor/ Kolej Komuniti (KIJKK), Institut Teknologi Perindustrian/ Institut Hospitaliti (ITPIH) & Yayasan Pelajaran Johor/ YPJ Holdings/ YPJ Plantation (YPJHOPE).

KPYPJ merupakan juara bertahan dan juga diwakili oleh penulis. Penulis mengambil bahagian dalam acara Futsal, Bolasepak, Badminton & Ping Pong serta menguruskan Futsal Wanita. Acara-acara lain yang dipertandingkan adalah Pentanque, Bowling, Karom, Takraw, Bola Jaring, Bola Tampar & juga Golf.

Pesta sukan ini diadakan bertujuan untuk memilih atlit-atlit bagi menyertai Pesta Sukan Antara Yayasan SeMalaysia (PESAYA) 2009 dimana tuan rumah pada tahun tersebut adalah Pahang. Acara bermula hari ini dengan bowling. Penulis akan memberikan keputusan-keputusan terkini diblog ini. Insya Allah. Majulah sukan untuk negara!

Tiada ulasan: