Selasa, 23 September 2008

Kenapa Aku Balik Awal?

Aku paling tak suka buat keje last minute! Inikan lagi buat keje yang tak sepatutnya aku buat! Orang lain ntah berpoya-poya kat mana, aku pulak kene stay buat keje. Bukannya aku tak nak balik lewat tapi orang lain tak nak pikir masalah orang lain. Hanya tau lepaskan diri masing-masing sahaja.

Orang tak tahu betapa susahnya menjaga anak yang istimewa ini. Bayi aku suka berjaga malam. Malam kena melayan karenah dia. Siang pulak tidur buai sentiasa perlu dihanyun sampai tangan lenguh-lenguh. Sebelah tangan menghayun sebelah tangan memegang puting kemulut bayi (sebab mulut tak kuat nak grip puting).

Sebab itu aku perlu pulang awal untuk menjaga dia sementara isteri memasak. Kalau tidak kami nak berbuka apa??? Orang lain senanglah berbuka diluar, banyak duit, just makan je! Sedangkan kami??? Fikirkan sikit masalah orang lain...(Sory, penulis terpaksa guna ganti nama 'aku' sebab terlampau geram)

p/s - aku taip posting ni pun sambil pegang baby!

4 ulasan:

Kaff berkata...

sian kau ris..sabar ya..pasti ada hari kau nanti...

Inda berkata...

sabar ek harris, banyak dugaan nie... kalau tengah2 marah tu, tenangkan hati cakap ade hikmah di sebaliknye.... sabar ek..

Reds berkata...

thanks kaff & inda...

mama_yang_cool berkata...

sabar laa harris... kadang2.. manusia ni hanya pandai cakap.. cuba kene kat diri sendiri? tengok.. mampu tak dia jadi bapa yang tabah cam ko...

lagipun haris... orang yang balik awal adalah orang yang komted pada kerjanya.. kalau boleh disiapkan awal.. kenapa mesti nak stay office lama2.. FAMILY FIRST kan.. lain laa kalau dapat OT.. syok gak nak stay lama2...