Ahad, 5 Disember 2010

Pertama Kali Sertai Aktiviti CLAPAM


Beberapa minggu yang lepas penulis telah mendapat surat jemputan dari Persatuan Klef Bibir & Lelangit Malaysia (CLAPAM) untuk datang menyertai aktiviti di Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Memandangkan penulis sudah merancang bercuti pada tarikh tersebut maka penulis mengambil keputusan untuk hadir ke majlis tersebut sambil berjalan-jalan di Kuala Lumpur. Ini merupakan kali pertama penulis menyertai program bersama CLAPAM setelah menyertai persatuan ini lebih kurang setahun yang lalu. Ini merupakan hari yang istimewa untuk Nailah Hana dan ahli keluarga yang lain.

Lokasi kejadian...

En. Zainal Azhar Ahmad, Pengerusi CLAPAM

Aktiviti tersebut dinamakan Spread the Smile with Colours adalah anjuran ING insurans dan CLAPAM yang dibuat di Dasein Academy of Art, Wangsa Maju Kuala Lumpur. Program dimulakan dengan sarapan pagi yang enak dengan 3 menu berlainan. Seterusnya dibahagikan kepada beberapa kategori iaitu mewarna bagi kanak-kanak dan sesi ceramah bersama Doktor & panel-panel yang berkenaan. Program diakhiri dengan sesi soal jawab dan seterusnya makan tengahari bersama-sama. Tetamu juga dihadiahkan goodies bag dengan pelbagai pemberian yang menarik.

Nailah sangat happy!


Penulis harap selepas ini CLAPAM akan terus melakukan aktiviti-aktiviti menarik terutamanya untuk anak-anak istimewa ini. Maklumat-maklumat berterusan oleh CLAPAM untuk ibu-bapa tetap diharapkan dari masa ke semasa. Bagi penulis, rasa gembira tetap ada apabila dapat berjumpa dengan ibu-bapa dan kanak-kanak istimewa sama seperti anak penulis, Nailah Hana. Dengan program seperti ini ibu bapa dapat meraikan anak mereka dan dalam masa yang sama dapat bersyukur dengan pemberian Allah. Sesungguhnya takdir Allah itu berbeza-beza tetapi yang penting kita perlu bersyukur.

Gambar-gambar lain boleh dilihat DISINI.

*p/s - masih memikirkan untuk NahamPhoto membuat satu program kebajikan bersama CLAPAM. Hmmm

Tiada ulasan: